Frendberg Akademi

Meta Verified – vad är det och varför ska man ha det?

Meta Verified - vad är det och varför ska man ha det?

Meta har introducerat en ny prenumerationstjänst, Meta Verified, riktad mot användare av Instagram och Facebook som önskar erhålla den eftertraktade blå verifieringsbrickan. Om du aktivt använder Facebook eller Instagram har du förmodligen stött på en blå verifieringsbricka under de senaste månaderna och undrat över dess innebörd. Vi reder ut alla frågetecken!

Vad är Meta Verified?

Meta Verified är en prenumerationsbaserad tjänst som erbjuder dig som användare extra funktioner på både Instagram och Facebook i utbyte mot en månadsavgift, men vad exakt har det att erbjuda och är det värt dina investerade pengar?

Grundläggande sett är det en betalbaserad verifieringsprenumerationstjänst. Genom Meta Verified får du på både Instagram och Facebook möjlighet att erhålla en blå verifieringsbricka, liknande den på Twitter, genom att lämna in sitt officiella ID för autentisering.

Men, då det är osannolikt att du som användare enbart skulle betala för verifieringsbrickan erbjuds du även andra fördelar, däribland:

  • Exklusiva klistermärken för både Facebook och Instagram Reels och Stories.
  • 100 ”Stars” per månad att använda på Facebook för att stödja skapare.
  • Aktiv övervakning av konton för att förebygga imitation.
  • Direkt tillgång till kundsupport för kontot.

Trots att fördelarna i dagsläget kan kännas en aning begränsade, har Meta uttalat att fler funktioner kan läggas till i framtiden som ska vara extra värdefulla.

Kan företag använda det?

I nuläget är det endast personliga profiler som kvalificerar för Meta Verified-prenumerationer. Företagsprofiler kvalificerar alltså inte (än).