Frendberg Akademi

5 sätt att interagera i sociala medier

Interagera i sociala medier

Använder du alla sätt att interagera på i sociala medier? Det råder en tvåvägskommunikation på sociala medier. Tanken är inte att du som företag bara ska publicera content som du förväntar dig att andra ska ta del av och interagera med, utan att själv engagera dig. Här är 5 sätt att interagera på!

1. Gilla andras bilder

Det enklaste och snabbaste sättet att engagera dig i någons content är att gilla andras bilder. Lämna en like. Visa att du har sett och uppskattar innehållet.

2. Interagera genom att kommentera

Kommentera andras bilder och inlägg, det är så du startar en dialogen med dina följare. Svara på kommentarer och ställ följdfrågor. Sitt inte och vänta på att nån ska kommentera ditt innehåll, kommentera hos andra också.

3. Skicka dm

Interagera på dm så byggs relationerna. Här får du till samtal med dina följare och lär känna dom. Ta dig tiden att svara på alla dm’s och visa intresse i din målgrupp.

4. Att dela är också att interagera

Uppmärksamma kunder och partners genom att dela varandras innehåll. Din kund eller partner kanske har en liknande målgrupp som din och kan vara en väg att nå fler av dina potentiella kunder.

5. Sänd live

Interagera live med dina följare. En stor möjlighet att skapa direktkontakt med din målgrupp, som förvånande få faktiskt använder.

Vill du ha fler tips på hur du kan arbeta med dina sociala kanaler eller interagera med dina följare? Kontakta oss eller släng iväg ett dm till oss på Instagram <3