Frendberg Akademi

Arbetet blir enklare med autopublicering

Autopublicering för sociala medier

Autopublicering är för dig som lägger orimligt mycket tid på att lägga upp content på olika sociala kanaler – gör arbetet enklare med autopublicering! På det sättet så kan ni schemalägga ert content och slippa att arbeta med det varje vecka. Strategin blir dessutom så mycket enklare att hålla.

För att synas hos din målgrupp så krävs det att du kontinuerligt postar innehåll på dina sociala kanaler. Det är så många olika format och kanaler så att hälften vore nog många gånger. Att lägga upp content dag för dag eller vecka för vecka blir väldigt tungt både arbetsmässigt och tidsmässigt.

Med autopublicering så sparar du tid, får en bättre överblick över ditt innehåll och kan analysera hur det går – detta för att få dina kanaler att växa. Med hjälp av din statistik och data från publiceringsverktyget så kan du enklare se vilket innehåll som gått bra och vilket som gått sämre. Då blir arbetet både enklare och mer träffsäkert i sin utformning.

Ska allt content autopubliceras?

Nja, om du skapar innehåll som är aktuellt precis just nu och schemalägger det nästkommande månad så blir det lite konstigt. Då kan mottagaren uppleva ett glapp i din kommunikation. Du kommer ju förhoppningsvis (!) få engagemang på ditt innehåll och om nån då ställer frågor eller kommenterar nåt som redan är passerat hos dig så blir det lite märkligt.

Håll därför isär content som händer ”i stunden” och content som är ”aktuellt” men planerat. Vet du redan nu om att du ska ha ett sommarevent så kan du med fördel skriva caption som känns aktuell för t.ex. juni men undvik att skriva om sånt som är dagsaktuellt. Till exempel: vädret är helt strålande! Jag är på plats med min kollega och är vi är så peppade! Tänk om det ösregnar och din kollega är sjuk?

Vilka verktyg finns det för autopublicering?

Det finns en rad olika verktyg för autopublicering och schemaläggning, både gratisverktyg och betaltjänster. Några tjänster som är populära just nu är bl.a. Later, SocialPilot, Meta Business Suite, Hootsuite, Sendible, Sprout och Buffer. Vi använder oss själva av Meta och Later.

Verkar det krångligt? Kontakta oss så hjälper i dig med ditt content och schemaläggning.