Frendberg Akademi

Arbetsgivarvarumärke

Hur du utvecklar ditt arbetsgivarvarumärke

Employer Branding är ett sätt att påverka hur människor uppfattar ert arbetsgivarvarumärke. Genom att lyfta era medarbetare på sociala och digitala kanaler ser ni snabbt tydliga effekter både internt och extern. Kanske vill ni expandera och söka nya medarbetare? Då är det viktigt att ni får in ”rätt” ansökningar i inkorgen.

Med employer branding så visar arbetsgivare upp vad potentiella kandidater kan förvänta sig av att arbeta där, vad de kan uppnå och lära sig. Om du vill att bolaget ska fortsätta expandera så är ni beroende av att attrahera, utveckla och behålla talangfulla medarbetare. Då behöver ni en tydlig Employer Branding Strategi som stärker ert arbetsgivarvarumärke.

Employer branding i sociala medier

Medarbetarna är den viktigaste tillgången ert företag har, så passa på att visa upp dem så ofta ni kan. Foton på era medarbetare är första steget till att utveckla företagets employer brand. Att presentera era medarbetare i digitala kanaler ger tydliga effekter på ert arbetsgivarvarumärke, både internt som externt.

Att göra rätt kanalval för att stärka ditt arbetsgivarvarumärke

Vart finns dina drömkandidater? LinkedIn är ett självklart förstahandsval. Tänk på att dela innehåll och platsannonser från ditt företagskonto på ditt privata LinkedIn-konto.

Dina kandidater rör ju sig även på andra kanaler, som inte är arbetsrelaterade. Även här kan du visa upp dig själv som en attraktiv arbetsgivare. Beroende på demografi så passar vissa sociala kanaler bättre än andra.

Är du nyfiken på hur du kan jobba mer aktivt med employer branding? Hör av dig så snackar vi!