Frendberg Akademi

Att jobba med sin syster

Sedan vi gick ur gymnasiet har vi bott på olika ställen i landet vilket har medfört att det inte hade varit så praktiskt. Men efter att ha samlat på oss erfarenheter från olika utbildningar och branscher hamnade vi återigen på samma plats...
Frendberg AGENCY är PR- och eventbyrån som vägrar lämna något åt slumpen

Det är väl få som har missat att vi, Sofia & Jessica, är systrar. Vi har alltid drömt om att driva företag tillsammans och nu är vi där!

Sedan vi gick ur gymnasiet har vi bott på olika ställen i landet vilket har medfört att det inte hade varit så praktiskt. Men efter att ha samlat på oss erfarenheter från olika utbildningar och branscher hamnade vi återigen på samma plats. Jessica var då i startgroparna med bolaget efter att ha brandat om det till Frendberg AGENCY och då jag, Sofia, blev varslad från mitt dåvarande jobb på grund av pandemin var jag inte sen att hoppa på det tåget.

Idag har vi jobbat tillsammans på heltid i dryga fyra månader och under dessa månader har det hänt enormt mycket i bolaget. Men mer om det i senare inlägg. Detta tänkte jag skulle handla om hur det faktiskt är att arbeta med sin syster…

Att arbeta med någon som man känner utan och innan är enligt oss en enorm styrka för vårt bolag. Vi är otroligt bra på att läsa av varandra och vet hur den andra reagerar i olika situationer. Vi är också väldigt olika som personer vilket gör att vi kompletterar varandra på ett sätt som gynnar oss. Men vilka är vi då?

Jessica – den ständiga optimisten med en stark kreativ ådra som måste få utlopp. Hennes mindset är att ingenting är omöjligt och det genomsyrar det mesta hon gör. Jessica är även otroligt social och hon vet vad hon vill. Hon är visionären som har höga krav på sig själv och sin verksamhet. Jessica är dock även en tidsoptimist och blir ibland galen på mig när jag blir väl praktisk i mitt tänkande.

Sofia – ja, jag är den lugna, strukturerade och praktiska av oss som älskar att ha kontroll. Jag har alltid älskat service och är väldigt bra på det. Min profession gör att kunder känner sig trygga hos oss. Jag älskar att arbeta i projekt och nu känner jag hur tråkig jag låter mot min syster (haha), men jag brinner för det jag gör och gör allt helhjärtat. Jag kan lätt bli tokig på Jessica när kommunikationen brister och då hon ibland tror att jag kan läsa hennes tankar.

Som ni läst så är vi i stort sett varandras motsatser. Men en sak har vi gemensamt och det är hur vi vill att denna byrå skall drivas och vår passion för det vi gör. Vi har samma mål för framtiden och en gemensam vision om hur vi skall bygga upp Frendberg AGENCY till just det vi vill att det skall vara. Att jobba med oss ska kännas jaha, oj, wow, puh och haha!