Frendberg Akademi

E-postmarknadsföring – en viktig del i din marknadsstrategi

E-postmarknadsföring - en viktig del i din marknadsstrategi

Är du trött på att skicka ut massiva mängder av marknadsföringsmaterial som ingen verkar bry sig om? Kanske har du märkt att dina sociala medieinlägg inte längre når ut till den önskade målgruppen? Då är det dags att överväga att inkludera e-postmarknadsföring i din strategi!

E-postmarknadsföring är en av de mest kraftfulla metoderna för att nå ut till dina kunder. Det kan vara frestande att tro att e-postmarknadsföring är gammalmodigt, men sanningen är att det är ett av de mest effektiva sätten att nå ut till människor på. Här är några skäl till varför e-postmarknadsföring är så viktigt för din verksamhet.

Påminn dina kunder om att du existerar

En av de största fördelarna med e-postmarknadsföring är att det är en mer personlig och direkt form av kommunikation. Du skickar dina meddelanden direkt till dina kunders inkorgar och har möjlighet att anpassa dina meddelanden efter deras specifika behov och intressen, vilket leder till en högre grad av engagemang och konverteringar.

Nå tusentals kunder med ett klick

Ett annat stort fördel med e-postmarknadsföring är att det är mer kostnadseffektivt än många andra marknadsföringskanaler. Att skicka ut traditionell marknadsföring eller köpa annonser på sociala medier kan snabbt bli dyrt. Med e-postmarknadsföring, kan du skicka ut dina meddelanden till tusentals människor på en gång, och det kostar inte mer än vad det tar att skriva ett e-postmeddelande (…och eventuellt kostnaden för webbverktyget).

E-postmarknadsföring är INTE = spam

En av de vanligaste orsakerna till att företag undviker e-postmarknadsföring är rädslan för att verka som en spammer. Men det är en myt! Så länge du inte skickar oönskad e-post och håller dig till relevant och användbart innehåll, finns det ingen anledning till att du skulle ses som en spammer. Så, skicka iväg de där e-postmeddelandena och sluta oroa dig!

Kärlek vid första e-posten

Sist men inte minst är en av de bästa sakerna med e-postmarknadsföring att det hjälper dig att bygga relationer med dina kunder. Genom att skicka ut regelbundna e-postmeddelanden kan du etablera dig som en pålitlig resurs för dina kunder och stärka relationen med dem. Och vem vet, kanske det till och med blir en ”kärlek vid första e-post” historia!

Svårt att välja webbverktyg för e-pstmarknadsföring? Vi tipsar!

Mailchimp är en av de mest populära e-postmarknadsföringsverktygen på marknaden, och det finns flera skäl till varför vi väljer att använda just Mailchimp. Framför allt är Mailchimp väldigt användarvänligt och flexibelt när det kommer till layout och design, men det finns också en rad andra bra funktioner så som automatiserade epostutskick, analyser och rapporter. Gillar du inte Mailchimp finns det fler webbverktyg för epostmarknadsföring som du kan överväga;

  1. Constant Contact – En av de mest populära och enkla plattformarna för epostmarknadsföring. Har en drag-and-drop redigeringsgränssnitt för att skapa anpassade epostmallar och ett lättanvänt verktyg för att skicka kampanjer.
  2. Aweber – Aweber har funnits länge och är välkänt för sin kraftfulla epostmarknadsföringsmjukvara. Det har också enkla att använda mallar och verktyg för att hantera dina prenumeranter.
  3. Sendinblue – En allt-i-ett-marknadsföringsplattform som inkluderar epostmarknadsföring, sms-marknadsföring, marknadsföring via Facebook-annonser och mer. Har också en gratis plan som låter dig skicka upp till 300 epostmeddelanden per dag.
  4. GetResponse – En annan kraftfull epostmarknadsföringsmjukvara med enkel drag-and-drop-gränssnitt. Det inkluderar också andra verktyg som webbplats- och marknadsföringsautomation.
  5. Omnisend – Specialiserad på epostmarknadsföring för e-handelsplattformar, Omnisend erbjuder avancerade funktioner som automatisering av övergivna kundvagnar och produktrekommendationer baserat på kundbeteende.

Det finns så många olika epostmarknadsföringsverktyg att välja mellan, så det är viktigt att undersöka och hitta den som passar din specifika marknadsföringsstrategi och budget bäst.

Vill du få hjälp med din e-postmarknadsföring? Vi hjälper dig!