Frendberg Akademi

Varför måste du hålla koll på statistiken på dina sociala kanaler?

Håll koll på din statistik på sociala medier

Att hålla koll på statistiken på sina sociala kanaler är viktigt eftersom det ger dig värdefull information om hur dina kampanjer och innehåll presterar. Genom att mäta olika nyckeltal (KPI:er) kan du ta reda på vilka inlägg som fungerar bra och vilka som behöver förbättras. Här är några skäl till varför det är viktigt att hålla koll på statistiken på dina sociala kanaler:

1. Optimera ditt innehåll med statistik-koll

Genom att analysera statistiken kan du ta reda på vilka typer av inlägg som fungerar bäst på din kanal och anpassa ditt innehåll efter det. Kanske har du upptäckt att dina följare engagerar sig mer med inlägg som innehåller bilder eller videor? Eller att vissa ämnen eller hashtags genererar mer interaktion än andra? Genom att ta reda på vad som fungerar bäst kan du optimera ditt innehåll och öka chanserna att nå ut till fler användare.

2. Förbättra din strategi

Genom att analysera statistiken kan du ta reda på vilka dagar och tider på dygnet som dina följare är mest aktiva på. Detta kan hjälpa dig att planera din publiceringstid och optimera dina kampanjer för att nå ut till fler människor. Du kan också få en bättre förståelse för vilka kanaler som fungerar bäst för din målgrupp och anpassa din marknadsföringsstrategi efter det.

3. Mät avkastningen på investeringen

Om du använder sociala medier för att marknadsföra ditt företag är det viktigt att mäta avkastningen på din investering (ROI). Genom att hålla koll på nyckeltal som konverteringsfrekvens, kostnad per klick (CPC) och kostnad per förvärv (CPA) kan du ta reda på hur mycket pengar du tjänar tillbaka på din investering. Detta kan hjälpa dig att bestämma om du ska fortsätta med din nuvarande marknadsföringsstrategi eller om du behöver justera den för att öka avkastningen.

Slutligen, vilka KPI:er ska du titta på?

Följare, likes, shares och kommentarer är bara början. Genom att hålla koll på dina KPI:er (Key Performance Indicators) kan du verkligen mäta framgången av dina sociala kanaler och se till att din strategi fortsätter att vara framgångsrik. Vilka KPI:er du bör mäta kan variera beroende på vilken plattform du använder och dina specifika mål. Men generellt sett är några viktiga KPI:er att hålla koll på:

  • Följarantal: Antal följare du har på din kanal.
  • Engagemang: Antal gilla-markeringar, kommentarer, delningar och sparade inlägg.
  • Räckvidd: Antal människor som har sett ditt innehåll.
  • Klickfrekvens: Antal klick på länkar eller knappar i dina inlägg.
  • Konverteringsfrekvens: Antal personer som har utfört önskad åtgärd efter att ha sett ditt innehåll, till exempel köpt en produkt eller anmält sig till en lista.

Så, håll dig uppdaterad och analysera all data du kan samla in. Var kreativ, experimentera med olika typer av innehåll och strategier och se till att dina KPI:er alltid är i blickfånget. När du har full kontroll över din statistik och dina KPI:er kan du skapa sociala medier-innehåll som verkligen fungerar och nå ut till dina följare på bästa sätt. Bra va?

Vill du hjälp med att analysera dina sociala medier? Vi hjälper dig!