Frendberg Akademi

Månadens höjdpunkt juni

Glada medarbetare från ICA

Tänk att vi redan är mitt i sommaren och att lite semester väntar runt hörnet. I juni hade vi förmånen att göra väldigt mycket roligt (som ungefär alla andra månader) men något som stack ut lite extra var en dag som vi spenderade på ICA Munkedalshallen.

Vi fick tidigare i våras förfrågan att skapa en serie av filmer till deras sociala kanaler och digitala marknadsföring. Vi tog fram några olika förslag och i början på juni blev det alltså verklighet. Något som vi slogs av redan första gången vi var på plats var värmen hos medarbetarna i denna butik. De verkligen älskar sitt arbete och tar hand om sina kunder väl.

Vi spenderade förmiddagen i butiken för att intervjua medarbetare och filma delar av verkligheten i butiken. Det var otroligt roligt att se hur öppna alla var och hur de blev mer och mer säkra framför kameran.

ICA-handlaren Mikael Andersson har valt att göra något, enligt oss, väldigt smart. Han väljer att fokusera på sina medarbetare och deras känslor för arbetet och butiken i stället för att sätta butiken i centrum. Medarbetarna får då en chans att växa i sin roll samtidigt som kunderna får chans att lära känna dem på ett djupare plan – employer branding när den är som bäst helt enkelt!

Resultatet? Första filmen kan du se här nedan med för att se de kommande tre så får du hålla utkik på ICA Munkedalshallens sociala kanaler (eller våra). Vi väntar med spänning på reaktionerna och ser med glädje fram emot att fortsätta denna resa.