Frendberg Akademi

Min LIA-praktik på Frendberg AGENCY

Jag har snart gjort alla 10 veckor av min LIA-praktik på den här roliga byrån och det har gått så otroligt fort! Under min praktik på Frendberg AGENCY har jag fått möjlighet att lära mig otroligt mycket om kommunikationsbranschen och hur det är att jobba på en byrå. Jag har fått vara med och arbeta på spännande projekt, träffa inspirerande kollegor och utveckla mina färdigheter inom kommunikation och marknadsföring.

Operativ digital kommunikatör

Jag studerar operativ digital kommunikatör, som är en YH-utbildning på Campus Västra Skaraborg. Utbildningen är praktiskt inriktad vilket innebär att vi som studenter får möjlighet att komma ut och jobba med riktiga projekt inom branschen. Under utbildningen ingår två LIA-praktiker där vi får praktisera på olika företag och byråer för att få en ännu bättre förståelse för hur det är att jobba som operativ digital kommunikatör i verkligheten.

För min andra LIA-praktik visste jag direkt var jag ville praktisera – nämligen på Frendberg AGENCY. Jag har länge fascinerats av deras kreativa och innovativa arbetssätt och ville verkligen få en chans att få vara en del av deras team. Under min tid på byrån har jag fått chansen att arbeta med många spännande projekt. Jag har fått se hur kreativitet och strategi kan kombineras på ett unikt sätt för att skapa imponerande resultat för kunderna. 

Kommunikationsplaner, hemsidor & idésprutande

Redan från första dagen på jobbet blev jag inkastad i planeringen av content för abonnemangskunderna, och det var verkligen en utmaning! Att få alla texter att spela ihop med den tonalitet som var önskad krävde en hel del arbete, och jag spenderade mycket tid på att sätta mig in i varje bransch och deras behov på sociala medier.

Tillsammans med Jessica fick jag också möjligheten att vara med och skapa hemsidor, något jag tycker är väldigt kul, men ännu inte är så bra på. Jag fick ta fram min kreativa sida genom att sätta mig in i målgruppens huvuden och tänka på vad de vill se och läsa.

En av mina starkaste sidor är dock fotografering. Att få stå bakom kameran och ta bilder eller filma är verkligen en passion för mig. Från att komma på idéer, göra storyboards och sedan fotografera själva motiven – jag har haft fullt upp! 

Jessica och Sofia har verkligen litat på mig och gett mig stort förtroende att ta hand om fotograferingen, vilket har hjälpt mig att växa och utvecklas som fotograf. Att få arbeta med content, layout och fotografering på detta jobb har verkligen varit en otrolig resa, fylld av utmaningar och inspirerande upplevelser.

Fartfylld LIA-praktik

Fartfylld är en bra beskrivning som passar in på min LIA-praktik. Det är alltid mycket som händer på Frendberg AGENCY och jag har fått vara med och hjälpa till på flera projekt samtidigt. Att få arbeta i en sådan energisk miljö har gett mig värdefull erfarenhet inom tidsplanering och att hantera flera uppgifter samtidigt.

Men trots tempot har jag aldrig känt mig stressad eller överväldigad tack vare den stöttande och professionella arbetsmiljön på Frendberg AGENCY. Sofia & Jessica har varit otroligt hjälpsamma och alltid redo att svara på mina 100 frågor eller ge mig feedback på mitt arbete. Jag tackar och bockar för den här fina och lärorika tiden!