Frendberg Akademi

Så ska du tänka när du tar fram ett bildmanér till sociala medier och digital marknadsföring

Bildmanér - så ska du tänka

Att skapa ett effektivt bildmanér för sociala medier och digital marknadsföring är en viktig del av din marknadsföringsstrategi. Det kan hjälpa dig att bygga ett starkt varumärke, skapa igenkänning och locka nya följare och kunder. Här är några saker du bör tänka på när du tar fram ett bildmanér.

Definiera ditt varumärke och målgrupp

Innan du börjar skapa ditt bildmanér är det viktigt att du definierar ditt varumärke och din målgrupp. Vad står ditt varumärke för och vilka värden vill du förmedla? Vilka människor vill du nå och vad är deras behov och önskemål? Detta kommer att hjälpa dig att skapa en bildstil som passar din målgrupp och som kommunicerar ditt varumärke på ett effektivt sätt.

Skapa ett bildmanér med en enhetlig stil

En enhetlig stil är viktig för att skapa igenkänning och för att förmedla ditt varumärkes värden och budskap på ett tydligt sätt. Detta innebär att du bör använda samma färgpalett, typsnitt och bildspråk i alla dina bilder. Det kan också innebära att du väljer en specifik filter eller redigeringsstil som du använder konsekvent i alla dina bilder.

Använd högkvalitativa bilder

För att skapa ett professionellt och attraktivt bildmanér är det viktigt att du använder högkvalitativa bilder. Detta innebär att du bör använda högupplösta bilder som är skarpa och tydliga. Om du inte har möjlighet att ta egna bilder kan du använda royaltyfria bilder från bildbanker eller anlita en fotograf (…till exempel oss på Frendberg AGENCY)

Anpassa bilderna för olika plattformar

För att ditt bildmanér ska fungera på olika plattformar är det viktigt att du anpassar dina bilder för varje plattform. Till exempel kan du behöva skapa olika storlekar på bilder för Instagram och Facebook. Du bör också ta hänsyn till hur bilderna visas på mobila enheter och se till att de är anpassade för att visas i både liggande och stående format.

Var kreativ och våga testa nya idéer

Slutligen är det viktigt att du vågar vara kreativ och testa nya idéer när du skapar ditt bildmanér. Tänk utanför boxen och försök hitta unika sätt att förmedla ditt varumärke och kommunicera med din målgrupp. Du kan till exempel experimentera med olika färger eller använda annorlunda bildkompositioner. 

Behöver du hjälp med att ta fram ett bildmanér för din verksamhet? Vi finns här för dig!