Frendberg Akademi

Praktikant-mathilda berättar…

Praktikant Mathilda står lutad mot en vägg och kollar upp i taket

Oj oj, tiden går fort när man har roligt! Nu är det snart dags för mig att återgå till skolbänken en sista sväng innan jag tar examen i slutet av maj. Men innan jag lämnar vill jag passa på att berätta hur det är att vara praktikant hos Frendberg Agency. Så här kan ni nu få läsa mina tankar och känslor ganska öppet…

Om man backar bandet så var jag ute tidigt och letade praktikplats. Jag ramlade in på Frendberg AGENCYs Instagram. Jag fastnade direkt för allt som hade med Frendberg Agency att göra så jag chansade och redan i September 2020 skrev jag mitt första mail till tjejerna här på Frendberg AGENCY och frågade om de tog emot LIA-praktikanter (jag skulle ju först ut på LIA-praktik förrän i mars 2021) och på den vägen är det… Jag är så otroligt lyckligt lottad att det var just jag som hamnade här, tänka sig att jag blev deras första praktikant någonsin!?

Men.. hur är det egentligen att vara praktikant?
Jo, det är läskigt. Men också utmanande och för min del fruktansvärt kul! Jag visste tidigt att jag ville vara på ett företag där jag visste att jag skulle trivas. Jag har tidigare haft jobb där jag inte har trivts. Dagarna blir långa och söndagsångesten ska vi inte ens prata om, så ni kan ju förstå hur glad jag blev över att jag hamna här, hos Frendberg AGENCY. Jag har nu varit här sen i mars, och tyvärr börjar tiden gå mot sitt slut, i slutet av april lämnar jag. Men som jag inledde med, ojoj.. tiden går så fort när man har roligt.

Ni kanske undrar hur dagarna ser ut?
Ingen är den andra lik, ena dagen sitter vi och producerar material vid våra datorer hela dagarna medans andra dagar är vi ute och fotar eller träffar kunder och ibland allting på samma dag. Jag har lärt mig och lär mig fortfarande otroligt mycket, både av att sitta och själv arbeta med arbetsuppgifter (som är på riktigt om man jämför med vid skolbänken) men också genom att se hur Jessica och Sofia arbetar och tar sig ann alla spännande uppdrag. Jag personligen älskar blandningen av arbetsuppgifter och att dagarna ser olika ut, det känns ofta som att man får ny härlig energi vid varje moment.

Jag kan ju inte nämna Frendberg AGENCY utan att prata om tjejerna bakom, vilka klippor – Jessica och Sofia. Herregud vilka underbara tjejer, dom har verkligen fått mig att känna mig som en i gänget. Varma, öppna och inbjudande. Jag har blivit så bra bemött och från min sida har det aldrig varit några konstigheter, jag hade inte kunnat önska mig något annat.

Jag hade aldrig kunnat drömma om en bättre plats för just mig.
Jag har lärt mig så mycket, jag har trivts så bra. Det känns nästan helt enkelt för bra för att vara sant och jag vill inte att tiden ska ta slut.

Under min LIA-period hos Frendberg Agency har jag verkligen hittat rätt – det är ju detta jag vill göra! Jag vill utvecklas ännu mer, jag vill lära mig allt som går och jag känner ett stort driv och längtan till efter examen då jag kan lägga ännu mer fokus på att samla mängder av ny kunskap. Det är en underbar känsla, att man hittat rätt och man vet vad man vill göra i livet.

Framöver önskar jag tjejerna på Frendberg AGENCY lycka till och ett stort tack för att ni tog emot mig. Varje gång jag ser på melodifestivalen kommer jag tänka på Sofia och vår roliga studiofotografering. Varje gång jag äter en dadelboll kommer jag jämföra om den är lika god som Jessicas. Sist men inte minst – varje gång jag äter en caesarsallad kommer jag tänka på ER!

Jag tycker verkligen att alla borde få chansen att jobba på ett ställe som Frendberg Agency, jag är tacksam för min tid här och allt ni lärt mig.

Ett tips till er som ska ut på praktik eller LIA – var ute i god tid och sök plats på företag som du verkligen vill vara på. Det är superviktigt att vara på ett företag där du känner dig bekväm, för det är läskigt och nervöst i början men våga chansa – Praktikant Mathilda