Frendberg Akademi

3 steg till vassare employer branding 

Employer branding är processen mot ett starkt och attraktivt employer brand. Det finns ingen quick-fix utan det kräver tid, kreativitet och engagemang för att vässa ditt employer brand. Vi guidar dig till ett starkt varumärke!
Frendberg AGENCY - Employer branding

Employer Branding är ett ett sätt att påverka hur människor uppfattar ditt arbetsgivarvarumärke. Genom att lyfta dina medarbetare på sociala och digitala kanaler ser du snabbt tydliga effekter både internt och extern. Kanske vill du expandera och söka nya medarbetare? Bygga ett starkt varumärke? Vi guidar dig till hur du vässar ditt Employer brand!

1. Employer branding i sociala medier

Många jobbsökare använder frekvent sociala medier i jakten på ett nytt jobb. För att lyckas attrahera kandidater och dessutom rätt kandidater krävs strategisk arbete. Genom att skapa engagerat innehåll till dina sociala kanaler förmedlar du er företagskultur. Kanske firar ditt företag något, har en spännande konferens, middag eller gemensam frukost att dela med dig av? Genom att låta dina nuvarande medarbetare synas och vara delaktiga i dina sociala medier kommer ditt Employer brand att stärkas, dessutom blir innehållet autentiskt. Visste du att enligt LinkedIn är det hela 75% av jobbsökande som kollar upp företagets employer brand på sociala medier innan de söker ett jobb? 

2. Bygg en stark karriärsida på din hemsida

Din hemsida är en en perfekt plats för att visa upp företagskulturen och attrahera framtida kandidater.  Använd dig av medarbetarfoton, citat, intervjuer och medarbetarpresentationer som ger en tydlig känsla av företaget. Genom att involvera dina medarbetare i företagets Employer Branding känner de sig även engagerade och stolta – något som bidrar till att de blir mindre benägna att söka sig vidare till en annan arbetsgivare. Win-win helt enkelt.

3. Strategisk annonsering

Kontinuerlig och bra kommunikation i digitala kanaler ökar inte bara möjligheten att nå ut till stora målgrupper, de ger även möjligheten att kommunicera med specifika kandidater inom ett visst segment. Riktad och anpassad marknadsföring ökar både träffsäkerheten och sannolikheten att attrahera rätt person, till rätt plats, i rätt tid. Till exempel kan det handla om kreativa kampanjer, riktade annonser eller andra koncept som passar just din bransch. 

Kom ihåg, employer branding är processen mot ett starkt och attraktivt employer brand. Det finns ingen quick-fix utan det kräver tid, kreativitet och engagemang för att vässa ditt employer brand.  Behöver du hjälp på vägen hjälper vi dig och ditt företag att ta fram en strategi för hur du kan arbeta med employer branding digitalt och socialt. Hör av dig så snackar vi!