Frendberg Akademi

5 tips för dina Instagram Guider

Jessica håller upp en skylt med företagets logotyp på

Instagrams funktion ”Guider” släpptes under 2020 men uppdateringen hamnade något i skuggan av Instagram Reels. Instagram Guider är den perfekta mixen mellan inlägg, platser och produkter som du eller någon annan postat. För varje guide får du välja omslagsbild samt skriva titel och introduktion, för att sedan fylla den med innehållet du vill visa upp eller inspirera med.

Vi har listat 5 tips på teman till dina guider 

 1. Present-guide
  Driver du butik? Perfekt. Skapa den ultimata guiden för kunder som är på jakt efter presenter. Kanske väljer du att skapa en guide av bassortimentet eller efter säsong och högtider? Du kan skapa hur många guider du vill, så varför inte göra flera?
 2. Aktiviteter/swemester-guide
  Kanske arbetar du på en camping, hotell eller B&B och vill rekommendera dina besökare olika aktiviteter och upplevelser när de besöker dig. Fyll en guide med de bästa tipsen (… kom ihåg, du kan fylla en guide med dina eller andras inlägg). 
 3. Företagsberättelse
  Storytelling is KING. Japp, så enkelt är det. Vi vill lära känna företag och människorna bakom. Låt en guide berätta om just ditt företag. Se varje inlägg i guiden som ett kapitel. Vad vill du berätta för dina kunder och hur vill du att de ska uppfatta dig? 
 4. Presentera era kunder/samarbetspartners
  Lyft era kunder eller samarbetspartners i en guide. De kommer garanterat bli väldigt nöjda över publiciteten och du själva får trovärdighet. Win, win helt enkelt. 
 5. Tips eller instruktioner
  En guide är den perfekta funktionen för att samla tips eller steg-för-steg instruktioner. En liten handbok till era kunder eller följare – vem uppskattar inte det?