Frendberg Akademi

Månadens FAB

Kvinnlig golfare

Okej, det är redan september och vi är redan en bra bit in i september dessutom. Vad har vi då gjort sedan sist och vad blev augusti månads höjdpunkt?

Utan tvekan landar vår medverkan under Didriksons Skaftö Open 2021 högst upp på vår lista. Vi fick i mitten av sommaren förtroendet att vara med och sköta Didriksons Skaftö Opens sociala kanaler och vi kastade oss helt orädda (okej, kanske inte helt) in i vad som för oss var en helt ny värd. Vi skulle alltså under knappt tre veckors tid bygga upp ett flöde för att locka besökare och för att bygga en förväntan inför den första LET tävlingen inom damgolf på Skaftö. Vi skulle dessutom under fyra dagar rapportera ifrån en TV-sänd golftävling. Något som ändå är värt att nämna är att VI KUNDE INGENTING OM GOLF innan vi klev på detta projekt. För vår del kändes golfreglerna och de olika termerna som används som rena rama grekiskan (nope, vi pratar alltså inte grekiska heller…) men vi körde på och ojojoj vilka fantastiska dagar vi fick på Skaftö. 

Vi träffade sponsorer, hade live-intervjuer med spelare, körde golfbil (oj, vad vi körde golfbil :D), lärde oss vad en birdie är och vi till och med hyschade andra som ej var tysta när bollen skulle puttas. Det blåste mer eller mindre storm de första dagarna så det var vintermössa, halsduk och täckjacka som gällde (japp i augusti, vi vet!) vilket gjorde att vi hade inget annat val än att shoppa de snyggaste mössorna vi kunde hitta i golfshoppen. Vi blev därefter kända som ”ping-systrarna” (ni som vet, vet) och gillade det skarpt. 

Vi hade fantastiska intervjuer med alla grymma spelare, ibland lite förvirrade intervjuer med sponsorer och vi fångade fantastiska ögonblick på bild. Det är svårt att inte komma ihåg när kryssningsfartyget rullar förbi i bakgrunden precis när Pernilla Lindberg skall slå ut från 12:e tee. Eller när ”banan”-Berra fick skjutsa oss i sin golfbil till hål 13 för att vi inte skulle missa något. Eller när vi fick gömma oss bakom ett träd för att inte vara i vägen när bollen hade råkat hamna lite fel en blåsig dag. Eller när någon ropar ”fore” långt bortifrån och man inte har en aning om vart bollen kommer ifrån eller att den skulle landa ett par meter ifrån där man själv står för att fånga en bra bild. Eller framförallt inte när vinnarbollen puttas i och champagnen börjar spruta.  

Hur som helst så hade vi en FANTASTISK weekend på Skaftö och har lärt oss en hel massa nya golftermer. Vi älskar att jobba på detta sätt. Att få vara med när det händer och att då få förtroendet att rapportera det vidare till de som kanske inte kan vara där.