Frendberg Agency logotyp skrivet transparent bakgrund

6 anledningar till varför du ska ha en hemsida

Att finnas på sociala medier är idag otroligt viktigt. men vad många företagare glömmer bort är att hemsidan är minst lika viktig. Har ditt företag ingen hemsida? Varför inte?. En hemsida förmedlar kvalité, trygghet och exponerar dina tjänster eller produktioner dygnet runt – oavsett vart dina kunder befinner sig. därför har vi listat 6 anledningar till varför du ska ha en hemsida.

1. Förmedlar kvalité och trygghet med en hemsida

Är du precis som vi eller de nio av tio som söker information online innan du köper en produkt eller tjänst? Som konsument vill vi ofta läsa oss till vem som driver företaget, vilka recensioner företaget fått, om andra kunder är nöjda osv… Genom att du har en hemsida med uppdaterad information, kontaktuppgifter och bilder förmedlar du kvalité och trygghet till kunden.

2. Tillgänglighet

Oavsett var dina kunder befinner sig eller när på dygnet de söker information finns din hemsida där – tillgänglig dygnet runt oavsett om ni har andra öppettider till er fysiska butik, salong eller kontor. Dessutom är en hemsida aldrig ledig eller ”tillfälligt stängd”. Alltså, den presenterar dig och ditt företag även när du inte gör det.

3. Stärker ditt varumärke

Du måste tala om att du finns, varför dina kunder ska välja dig och ditt företag istället för dina konkurrenters. Genom att ha en uppdaterad och modern layout på din hemsida visar du att du är med i matchen. Så let’s the game begin!

4. Lär känna sina kunders beteende

Vart kommer dina kunder ifrån? Hur gamla är dem? Hur hittade dem till er och hur länge spenderade dem tid på er hemsida? Köpte dem något? Genom att koppla upp din hemsida mot Google Analytics lär du känna dina kunder.

5. Konvertera leads till kunder

Vi vet att 9 av 10 söker information online, men om kunden inte hittar dig i sökresultatet kan de inte heller köpa din produkt eller tjänst. Men genom att  tänk på din hemsida som en butik kan du konvertera leads till faktiska kunder. Vad vill du ha i skyltfönstret nu och när är det dags att skylta om?

6. Syns du inte finns du inte! 


Kundcase: hemsida

esmergot.se

Esmergot tillverkar Derma Protection. Det är en lugnande och mjukgörande salva för hästar och hundar som skyddar och läker huden. Just Esmergot ville skapa en hemsida med webbshop som andades exklusivitet och lyx med associationer till franska varumärken.

Så vi lät vår kreativitet flöda och utgift från deras grafiska riktlinjer. Och till vår hjälp hade vi fantastiska bilder att ta del av – vilket gör slutresultatet än mer än WOW. Spana in hela deras hemsida på esmergot.se

Kundcase hemsida Esmergot
Kundcase hemsida Esmergot
Kundcase hemsida Esmergot

Tacerto.se

Tacerto är en IT- och telefonileverantör. Förutom att de ville ha hjälp med att branda om hela deras varumärke (läs mer om det här) så ville de också ha hjälp att skapa en ny hemsida som var användarvänlig och enkel. Men som ändå förmedlande känslan av ett agilt och nytänkande företag.

Kundcase hemsida Tacerto
Kundcase hemsida Tacerto

Ska vi snacka?

Kontakta oss så snackar vi!

Dela:

Dela på facebook
Dela på linkedin

Andra inlägg du kanske gillar ...

Hon är här!

Septembers höjdpunkt Självklart är september och månadens höjdpunkt att LIA-Emelie har börjat hos oss. Emelie hade följt oss i sociala under en period och vi

Läs mer »

Frendberg Agency är SOME- PR- och Eventbyrån som trivs bäst utanför din comfort zone. Det är inte alltid du som kund vet exakt vad du behöver men vi hjälper dig att staka ut vägen dit. Vi är lokaliserade i Västsverige med utgångspunkt i Uddevalla. 

Besöksadress: Stora Hellevigsgatan 2, 45140 Uddevalla

Org.nr: 559165-8819
BG: 870-7143

Frendberg Agency logotyp skrivet transparent bakgrund

Copyright © Frendberg AGENCY