Frendberg Akademi

6 anledningar till varför du ska ha en hemsida

Sofia Frendberg kollar så att hemsidan är uppdaterad.

En hemsida förmedlar kvalité, trygghet och exponerar dina tjänster eller produkter dygnet runt. Det gör den oavsett vart dina kunder befinner sig. Har ditt företag ingen hemsida? Vi listar 6 anledningar till varför du ska ha en.

1. Förmedlar kvalité och trygghet med en hemsida

Är du precis som vi eller de nio av tio som söker information online innan du köper en produkt eller tjänst? Som konsument vill vi ofta läsa oss till vem som driver ett företag, vilka recensioner ett företag fått och om det har några nöjda kunder. Genom att du har en hemsida med uppdaterad och aktuell information, kontaktuppgifter och bilder förmedlar du kvalité och trygghet till dina nya och potentiella kunder.

2. Tillgänglighet

Att finnas på sociala medier är en självklarhet för de flesta men vad många företagare glömmer bort är att hemsidan är minst lika viktig. Oavsett var dina kunder befinner sig och när på dygnet de söker information så är en hemsida tillgänglig för besökarna. En hemsida är aldrig ledig eller ”tillfälligt stängd” som den fysiska butiken eller salongen kan vara. En hemsida ansvarar för att presentera dig och ditt företag även i de fall då du sover.

3. Stärker ditt varumärke

Du måste tala om att du finns, varför dina kunder ska välja dig och ditt företag istället för dina konkurrenters. Genom att ha en uppdaterad och modern layout på din hemsida visar du att du är med i matchen. Så let’s the game begin!

4. Lär känna sina kunders beteende

Vart kommer dina kunder ifrån? Hur gamla är dem? Hur hittade dem till er och hur länge spenderade dem tid på er hemsida? Köpte dem något? Genom att koppla upp din hemsida mot Google Analytics lär du känna dina kunder.

5. Konvertera leads till kunder

Vi vet att 9 av 10 personer söker information online om en produkt eller tjänst innan man fattar ett beslut om att ett köp ska genomföras. Idag har vi möjligheten att läsa oss till information om produkter och skapa oss en bild av ett varumärke och företag online. Både på google men även genom företags egna hemsidor kan vi få tillgång till den information vi letar efter. Genom att tänka på din hemsida likt en fysisk butik kan du konvertera leads till faktiska kunder. Vad vill du ha i ditt digitala skyltfönstret nu? Vad vill du att kunden ska göra när hen besöker din hemsida?

6. Syns du inte finns du inte! 

Ja, det är lika sant som sagt. Konkurrensen är hög i det digitala bruset så det gäller nästintill att slå sig fram. Visa att du finns och att du är att räkna med. Håll hemsidan uppdaterad och aktuell så visar du att du finns! Låt inte potentiella kunder gå miste om det du kan erbjuda.


Kundcase: hemsida

Tacerto.se

Tacerto är en IT- och telefonileverantör som kontaktade oss på Frendberg Agency för att de ville ha hjälp med att branda om hela sitt varumärke. Bland annat så behövde Tacerto hjälp med att skapa en ny användarvänlig och enkel hemsida för sitt varumärke. Önskemålet var att hemsida skulle förmedla känslan av ett agilt och nytänkande företag. Vad tycker ni om resultatet?

Kundcase hemsida Tacerto
Kundcase hemsida Tacerto