Frendberg Akademi

Skippa Idétorkan – ta del av våra 10 tips på innehåll för sociala medier

Frendberg Agency ger tips på innehåll för sociala medier

att skapa Innehåll för sociala medier kan ibland kännas tidskrävande, inte minst när idétorkan infinner sig. Med våra 10 tips på både återkommande inläggstyper och lättare ämnen att ta upp så kommer du kunna skapa innehåll även om det säger stopp i kreativitetskontoret.

Våra 10 tips på sociala medier kan ta dig ur idétorkan när du ska skapa innehåll för sociala medier. Här bjuder vi på några olika innehållstyper som kan vara toppen att planera in återkommande varje månad. Allt beror såklart på vilken verksamhet du arbetar i och vilket värde ni vill leverera till era följare på sociala medier men förhoppningsvis hittar du någon innehållstyp som kan vara användbart i den verksamhet där du arbetar.

Tips på återkommande innehåll

Tips 1. Dela med er av en kundrecension
Visst är det bra att vi ibland talar om hur grymma vi är men när en kund säger det betyder det extra mycket. Kundrecensioner arbetar vi tillexempel mycket med för våra kära fastighetsmäklare @husmanhagberg_uddevalla_sto och @svenskfastuddevalla

Tips 2. Work-in-progress
Ge era följare en snabb inblick i något ni jobbar på just nu. Kanske arbetar du, som några av våra kunder, med projekt som ger ett visuell resultat – då är det perfekt att visa upp före/efter-bilder till exempel. 

Tips 3. Svara på FAQs
Hur bra är det inte med FAQs (Frequently Asked Questions). Har du koll på de vanliga frågor som era kunder ställer till er? Vad är det de undrar över? Vilka frågor är återkommande? Besvarar frågor likt dem i ett inlägg så ger ni säkerligen fler följare de svar de önskar redan innan de hinner ställa sin fråga. Gör det lätt för era kunder/besökare att hitta svaren de behöver, inte bara på hemsidan utan även på sociala medier. 

Tips 4. Tacka en kund/lyft en kund som betyder extra mycket för er
Vad hade vi gjort utan våra kunder? Tala om hur mycket en särskild kund betyder för dig eller använd dem som exempel när du berättar om tjänster/produkter/tips. Det är win win för båda parter att skapa innehåll för sociala medier på detta sätt, vi lovar! Engagemang i inlägg som dem kan bli stort! Det gynnar er verksamhets algoritmer.

Tips 5. Berätta om en viktig värdering ni som företag har
Våga ta ställning och berätta om aktuella händelser. Kanske har ni satt ihop en ny företagspolicy. Kanske stöttar ni eller uppmärksammar en stiftelse, idrottsförening eller liknande  – våga visa och tala om era värderingar.

Tips 6. Gör en Throwback i företagets historia 
Jaja, vi vet. #TBT är kanske lite gammalt, men skippa just torsdagen och du får ett fint inlägg. Berätta något om företagets historia, kanske har en kollega arbetat hos er i X antal år? Hur grundades bolaget? Berätta om ett uppdrag ni stolt tagit er an, om lärdomar och erfarenheter ni stött på. Storytelling is King!

Tips 7. Personreportage/mini-intervju med en i personalen
Hylla din personal. Vad vore du utan dina medarbetare? Och du – är du egenföretagare och driver ditt bolag själv- presentera dig! Bilder på människor och personliga texter i sociala kanaler sprids som som ringar på vattnet. 

mer användbara TIps

Tips 1. Trendspana – vad pågår i just din bransch?
Kom ihåg att du är experten – låt oss veta vad som är på gång inom din bransch. Trender/kommande mode/färger/system. Berätta mer! Dina kunder vill veta!

Tips 2. Avslöja en rolig detalj
Det kan vara vad som helst, allt från en märklig kaffekopp till kollegans innetofflor. Låt oss inte tala om vilka märkliga kaffekoppar vi hittade hos @installationsgruppenbohuslan när vi var där och fotade i höstas eller hur många olika typer av innetofflor @mexl.se har på sitt kontor (haha). 

Tips 3. Cliff hanger
Vi älskar teasers! Våga pusha för att något är på gång. Posta en blurrig bild från ett spännande projekt eller möte utan att avslöja för mycket. Men hey(!) kom ihåg att följa upp det senare och då berätta mer.

Önskar du bolla tankar och ideér kring innehåll i era sociala medier? Vi finns här och har 1000 och 1 ideér för din verksamhet!