Frendberg Akademi

Nå fler på Instagram med våra algoritm-tips

Instagram och algoritmer - såhär funkar det!

Instagram är en av de största sociala plattformarna i världen, och för att ditt konto ska synas för fler användare behöver du förstå hur Instagrams algoritmer fungerar. I detta blogginlägg kommer vi att ta en närmare titt på några av de viktigaste tipsen för att optimera ditt innehåll och öka synligheten på plattformen.

Skapa Reels med Instagrams inbyggda redigeringsverktyg!

Instagram vill att användare ska använda deras in-app redigeringsverktyg, särskilt för Reels, istället för att använda externa appar som InShot eller Capcut. Detta innebär att om du skapar din video med Instagrams inbyggda redigeringsverktyg, är det större chans att din video sprids ut till fler användare. Så om du vill öka synligheten av dina reels, är det bäst att använda Instagrams in-app redigeringsverktyg.

Svarar du på kommentarer på dina inlägg? Du kan vinna över algoritmen med blixtsnabba svar!

Att svara på kommentarer på dina inlägg är en viktig del av att bygga engagemang på Instagram. När en kommentar kommer in, se till att svara så snabbt som möjligt, särskilt inom de första timmarna efter att du har publicerat ett inlägg. Detta signalerar att ditt konto är aktivt och engagerat, vilket kan leda till att ditt innehåll prioriteras i algoritmen.

Med 6 Stories om dagen märks du på Instagram

Instagrams algoritmer prioriterar konton som är aktiva och engagerade på plattformen. Att publicera i dina Stories är ett bra sätt att öka din kontoaktivitet, och Instagram rekommenderar att du publicerar minst sex Stories om dagen. Försök att publicera två på morgonen, två på förmiddagen och två på eftermiddagen för att visa att du är engagerad och aktiv på plattformen.

Boosta ditt konto: Publicera ett inlägg om dagen

Det största nyheten är att Instagram nu prioriterar konton som lägger upp ett inlägg varje dag. Detta kan vara antingen inlägg, karuseller eller Reels, men det är viktigt att du publicerar minst ett inlägg varje dag. Att ha ett regelbundet publiceringsschema visar att ditt konto är aktivt och engagerat, vilket kan leda till att ditt innehåll visas för fler användare.

Slutligen, när du optimerar ditt innehåll för Instagrams algoritmer, tänk på att det viktigaste är att skapa engagerande och intressant innehåll som människor vill interagera med. Följ dessa tips, men var också kreativ och ha roligt med ditt innehåll! Vill du får hjälp med en strategi för dina sociala medier? Kontakta oss!