Frendberg Akademi

Bygg varumärke på sociala medier

Sociala medier - så bygger du ditt varumärke

På sociala medier så har du möjlighet att få dina kunder att känna sig delaktiga i dig och ditt varumärke. Därför är det viktigt att ditt varumärke känns personligt. På det sättet kan du skapa en relation till kunderna med hjälp av sociala medier. Du lär känna din målgrupp och skapar ökad varumärkeskännedom för ditt företag och blir då ”top of mind”.

Så hur bygger man då ett starkt varumärke på sociala medier? Du behöver lära känna de du vill prata med. Vilket slags content som de gillar och relaterar till samt ha en strategi för hur du ska lägga upp din kommunikation. Nedan bryter vi ned allt steg för steg.

Målgrupp på sociala medier

Identifiera personen/kunden. Vem pratar du med, på vilken plattform och på vilket sätt? Vart finns dom, hur är dom och vill du ens jobba med dom? Här behöver man bli ganska så specifik. Alla människor är inte dina potentiella kunder, tyvärr men så är det bara.

Att skapa innehåll

Content is king! Skapa innehåll som får mottagaren att höja på ögonbrynen. Kombinera text, bild eller film som väcker känslor och skapar engagemang. Testa och utvärdera vad som funkar och inte.

Skapa en strategi för sociala medier

All bra kommunikation har sin utgångspunkt i en väl genomtänkt strategi. Sociala medier är ett av de mest effektiva verktygen för att synas, sälja och bygga ett varumärke. Ta fram en strategi för engagemang och bredare räckvidd.

Paid social

Arbeta strukturerat med annonsering, oavsett om det är för en kampanj, öka varumärkes igenkänning eller få fler följare. Att bara växa organiskt på sociala medier är idag ganska så svårt.

Behov, utbud & efterfrågan

Sätt ihop ett erbjudande som är attraktivt där du gör något annorlunda. Många erbjuder liknande produkter och tjänster som du. Därför är det unika i ditt varumärke ett av dina främsta styrkor.

Tydlighet

Ha en tydlig identitet, profil, visuell identitet, tonalitet och nisch. Ett spretigt varumärke skapar förvirring. Här är det viktigt att vara tydlig och ha en råd tråd genom allt för att ge ett gott intryck och trygghet för kunden.

Behöver du hjälp att vässa ditt varumärke på sociala medier? Kontakta oss så fixar vi!