Frendberg Akademi

google my business

Närbild på händer som skriver på ett tangentbord

GOOGLE MY BUSINESS – Vad är egentligen det och varför är det så viktigt?

Google my business av Frendberg agency blogg

Ja, att Google är en av världens största sökmotorer känner nog alla till vid det här laget. Bara i Sverige använder hela 97% Google, varav 61% gör det dagligen. Men varför googlar vi? Jo, vi googlar för att söka svar på våra frågor eller ta reda på var vi kan köpa en specifik produkt eller tjänst. Det är just här Google my Business kommer in i bilden…

Google my Business låter inte bara dig som företagare ta kontroll över din verksamhet på Google, det låter dig även kommunicera med dina kunder helt utan kostnad (förutom den tid du lägger ner på arbetet då vill säga…). Men, du kanske fortfarande undrar vad det innebär? I rutan som ni ser till höger visar vi hur det ser ut för Frendberg Agency vid ett sökresultat →

Så, en av de största fördelarna är att du kan dyka upp i kartsöket på Google Maps. Det vill säga att om någon söker på till exempel ”restaurang” följt av stadens ort dyker företag registrerade på Google my Business upp. Detta innebär att detta är en extra bra möjlighet för dig som arbetar mot kunder på den lokala marknaden.

Förutom att du syns i Googles kartsök finns det fler fördelar – du kan visa upp din verksamhet med sjyssta bilder, svara på FAQ-frågor, ge en kort beskrivning om företaget, informera om öppettider och kontaktuppgifter men kanske framför allt – du kan få recensioner från dina kunder.

ChecklistA

Om du inte redan har ett Google my Business konto – fixa det! ✔
Finns din verksamhet redan registrerad? Ta kontroll över den! (begär att få äga sidan) ✔

Äger du redan din verksamhet på Google? Gå då igenom följande;

» Öppettider och kontaktinformation – finns det något värre än när det står fel öppettider? Se till att du har korrekt och uppdaterad information på Google my Business (kom ihåg – 97% använder Google).

» Är ditt konto verifierat? Genom att verifiera ditt konto ökar du dess synlighet.

» Lägg upp en bra beskrivning om din verksamhet och kontrollera att du har lagt in rätt sökfraser och valt rätt kategori – Basic steps! Take your time, do it right – it’s worth it!

» Lägg till bilder och filmer – kunden vill få en bild av ditt företag eller dig som person. Våga vara autentisk och visa upp din verksamhet men kom ihåg att använda bra, kvalitativa bilder. Detta kan vara kundens första intryck.

» Har du fått recensioner? Svara på dem! –  Oavsett om recensionerna är positiva eller negativa är det viktigt att svara på dem och bemöta kunderna. Tacka för en fin recension eller ta åt er av kundens kritik och lär inför framtiden, för visst säger det mycket om ett företag som är bra på att bemöta kritik?

» Be om recensioner från dina kunder – var inte rätt för att be era kunder om recensioner.
Vi vore väldigt glada och tacksamma om du vill ge oss som kommunikationsbyrå en recension. Därför delar vi en direktlänk här som gör det möjligt för dig att snabbt dela din uppfattning och erfarenhet om Frendberg Agency. Det här är ett tips vi vill ge dig. Så här kan du också göra när det gäller ditt företag. Dela en länk till Google my business så går det smidigt för dina kunder att ge dig en recension.

Visste du att…?
» 56% av personerna som ser dig i sin Google my Business sökning med största sannolikhet kommer att klicka på den?