Frendberg Akademi

Google Search Console

Jessica Frendberg står vid bordet med sin telefon. Hon funderar på alla fördelar med Google Search Console.

Google Search Console är ett gratisverktyg där du kan få värdefull information om din webbplats och hur besökare hittar till den. men Verktyget bjuder också många fler användbara funktioner.

Google Search Console är ett bra verktyg för en rad olika saker men kanske speciellt om man jobbar med SEO (sökmotoroptimering). Här kan du bland annat se vilka sökord du syns på, vilka sökningar som ger dig mest organisk trafik och vilken placering du syns på i sökresultaten på Google.

Du får också information om hur din webbplats presteras och indexeras av Google. Finns det några fel eller rekommendationer så får du reda på det. Skulle något hända eller om en sida försvinner från Google (som kan hända av många anledningar) så får man, med en enkel inställning, ett mail om problemet. Bra va?

För att använda Google Search Console behövs ingen bakomliggande kod läggas in på eran webbplats, däremot behövs ett Google-konto och ni behöver bekräfta att ni äger domänen som ni vill analysera.

Det är ett bra verktyg när man vill arbeta på webbplatsens SEO, bli bättre på att driva trafik från Google till hemsidan, men det kan också (som med många andra Google verktyg) vara klurigt att förstå sig på. Koppla med fördel ihop ditt Google Search Console-konto och ditt Analytics-konto då kan du läsa av sökinfon i Analytics, vilket är mer användarvänligt. Och dessutom, äääälskar vi att ha allt på ett och samma ställe.