Frendberg Akademi

Hallå vabbruari

bild på vita lakan busigt obäddat med kuddar och täcken

Februari är väl ändå månaden som aldrig blir som den ska? Vi hälsade Vabbruari välkommen redan första dagen i månaden och har sedan dess arbetat omlott om varandra.

För er som inte vet det är vi – Jessica och Sofia – systrar och brukar spendera även mycket av vår lediga tid tillsammans. Och nu har vi inte setts på över två veckor! Helt galet för att vara vi och det känns otroligt trist. Men som alla andra småbarnsföräldrar (yes, tillsammans eller ja, ni fattar, har vi fyra barn mellan 2-5 år, såå…) så är vi ju även fullt medvetna om vad som väntar oss den här tiden på året så planeringen är självklart därefter.

Så, hur planerar man då in vabb kanske ni undrar? Svaret är att helt enkelt inte planera in något på kvällar och helger (inte så svårt just nu – hej Covid) och det blir helt enkel vabbruaris arbetstid. Visst låter det kul? En fördel när man lägger upp det såhär är ju att man verkligen älskar sitt jobb, annars kan det nog bli riktigt tufft. Ett annat litet tips som vi har är att planera så många möten och liknande på samma veckodag, då minimerar man i alla fall risken för att behöva ställa in.

Är det någon annan småbarnsförälder och egenföretagare som har några andra vettiga tips? Så hör gärna av er. Vi tar tacksamt emot alla råd, tips, pepp, hejarop eller vad som helst.

Men hörrni, nu får vi ju gaska upp oss. Månaden är i alla fall kort och sen väntar våren, heja! Och månaden har verkligen inte varit så ospännande som det låter här ovan, i nästa inlägg så presenterar vi månadens höjdpunkt (och… det var faktiskt svårt att välja).