Frendberg Akademi

Influencers – vår tids makthavare?

Jessica håller en bukett med röda rosor

Med stort inflytande sägs influencers vara vår tids makthavare då det finns få som kan påverka oss konsumenter som dem. Många företag har förstått grejen med att samarbeta med influencers men det finns fortfarande dem som ifrågasätter yrket som sådant. I detta blogginlägget lyfter vi fördelarna med influencer marketing.

Influencers påverka oss konsumenter och fördelarna är många med att samarbeta med dem. Nedan förklarar vi dessa fördelar.

Brand Awareness
En influencer kan öka ditt företags varumärkeskännedom genom att exempelvis starta en buzz kring ditt varumärke. Det kan ske genom så kallade ”shout outs”, recensioner, rabattkoder och tävlingar. Influencern ökar i detta fall ditt varumärkes igenkänningsfaktor bland en specifik målgrupp. 

Öka engagemang och “social proof”
Om influencers delar ditt företags inlägg kan det generera större engagemang i dina kanaler som fler likes, delningar och kommentarer. I det fall en influencer ger er som företag en positiv recension om ert varumärke/produkt kan det leda till fler följare, konversationer och kunder. Genom tävlingar kan du enkelt och snabbt boosta engagemanget på din hemsida. Genom att visa upp influenser testimonials på din hemsida och sociala medier kan det även generera mer “social proof” för ditt företag som i sin tur påskyndar dina kunders köpbeslut. Du kan även sponsra ett inlägg från din influenser som kan det ge bra och kvalitativa ”backlinks”. Det hjälper dig att boosta trafik till din hemsida och ökar sökresultaten på google. 

Credibility and trust
En influencer skapar inte trovärdighet bland sina följare över en natt, det krävs ett stort arbete och engagemang under lång tid. Vanligtvis har influencers lagt ner år på att bygga relationer och vinna samt bygga sin följarskara:s förtroende. När influencers samarbetar med företag och marknadsför dess varumärke/produkt så kommer de per automatik också att införliva en trovärdighet hos målgruppen eftersom följare litar på influencers bedömning. 

Genererar high-quality leads
När företagare hittar en influenser i sin nisch, som passar varumärket och branschen, kan influencers genom att visa upp varumärke/produkt till en intressant målgrupp också generera högkvalitativa köpare och bidra till att  du som företagare når ut till din målgrupp. Med stort inflytande sägs influencers vara vår tids makthavare.

Save money
Influencer marketing kan vara billigare och mer väl spenderade pengar än traditionell marknadsföring. Du som företagare kan dessutom erbjuda produkter/tjänster, event eller liknande istället för pengar.

I dagens blogginlägg har vi lyft fördelarna med Influencer Marketing. I vårt nästa inlägg på temat Influencer fördjupar vi oss i olika sorters influencers och reder ut vilken kategori du som företagare bör vända dig till.