Frendberg Akademi

LIA PÅ FRENDBERG AGENCY – Digital design student

Kommunikationsbyrån Frendberg Agency
“Kan detta vara den bästa praktikplatsen ever”, frågar jag mig. Ja, det skulle jag vilja påstå! Nu börjar min 16 veckor långa LIA på Frendberg Agency i Uddevalla lida mot sitt slut. Det har varit en helt fantastisk rolig och utvecklande vår!

Digital Content Designer

Jag har under två år utbildat mig till digital content designer vid Medieinstitutet i Göteborg. Under min utbildning så har jag fått lära mig att skapa starkt content för webben, grafisk formgivning, kampanjarbete och mycket mer! Det bästa med utbildningen är att det ingår två stycken längre LIA-perioder där man får komma ut på arbetsplatser och jobba och testa sina nyvunna kunskaper! Den andra perioden så gjorde jag min LIA på Frendberg Agency.

LIA / Praktik

LIA står för lärande i arbete och är en praktik för studenter där utbildningen är förlagd till en arbetsplats. På yrkeshögskola så är utbildningarna utformade i nära samarbete med arbetslivet. Vilket resulterar i studenter med just de kunskaper som branschen efterfrågar!

16 veckor på kommunikationsbyrå

Jag kände direkt att tjejerna på Frendberg Agency var “my kind of people”! Det kändes så självklart från dag ett att göra min praktik hos dem. Jag blev en i gänget och fick mycket eget ansvar med en gång. Med min tidigare erfarenheter från e-commerce och webbadministration så kändes det inte konstigt alls att snabbt slängas in i hetluften. Bara kul!

Mina uppdrag

Min LIA-period hos Frendberg Agency har verkligen bjudit på stor variation! Under min praktik har jag fått skapa massor av content för kundernas sociala kanaler, tagit fram grafiska profiler, fotograferat och filmat, skapat kommunikationsplaner, lärt mig mer om annonsering i sociala medier och suttit med på kundmöten. Jag har verkligen uppskattat friheten och variationen i de uppdrag jag har fått. 

Jag har stormtrivts tillsammans med Jessica, Sofia och Emelie på byrån! De är så proffsiga, ödmjuka och goa i sitt sätt att vara. Det är inte ofta man stöter på så fina kollegor i arbetslivet. De har verkligen inkluderat mig i allt och för det är jag så tacksam. Jag känner mig verkligen så peppad och inspirerad inför framtiden!