Frendberg Akademi

Vad bör vi publicera vart och varför?

Sofia Frendberg berättar vart du bör publicera och varför.

Ska vi verkligen korspublicera inlägg på sociala medier eller bör vi investera mer tid till att anpassa våra inlägg för respektive målgrupp? Hur viktigt är det egentligen? I detta blogginlägg reder vi ut vad som är viktigt att tänka på och varför!

Vi publicerar och använder sociala medier dagligen. När vi sitter på tåget eller bussen, när vi är hemma i soffan eller sängen, när vi är på jobbet. Till och med när ni är på toaletten använder vi sociala medier för att publicera innehåll och uppdatera oss och andra. Som företag är det viktigt att tänka på vilket innehåll man ska skapa och dela med sig av och hur det innehållet ska presenteras beroende på målgrupp, för olika sociala medier har också olika funktioner i våra liv. Desto mer tid vi som företagare vågar investera i sociala medier desto lättare kommer det bli att nå ut med våra budskap. Tyvärr finns det ingen one-size-fits-all för sociala medier, men några bra guidelines att förhålla sig till tar vi upp här nedan.

PUBLICERA PÅ Facebook

Fördelen med Facebook är att du kan kombinera både längre captions med bild/film samt nyttja funktioner så som produkter/tjänster/erbjudanden/jobbansökningar/chatt, blogg osv. Många använder idag Facebook istället för hemsida (vilket vi i och för sig tycker är galet!) då det är lika användarvänligt för både dig som företagare och som privatperson. På Facebook lägger vi tid och läser ofta längre inlägg. Här når vi med fördel en målgrupp som är mellan 30-55 år gamla – jämt fördelat på män och kvinnor – där även annonseringen ofta är resultatstark. Ditt innehåll kan bestå av lite av varje, både personligt och ”reklamigt” men försök att hålla dig till 80/20-reglen, dvs. 80% värde och 20% sälj. Det var några publicera-tips för Facebook!

PUBLICERA PÅ Instagram

Här gäller det att ha bra bild- och filmmaterial då fokus helt ligger på det du ser med blotta ögat – längre inlägg orkar användarna inte läsa, det är inte heller det som är poängen med Instagram.  Instagram är den digitala kanal som ökar mest och är en alldeles perfekt marknadsföringskanal för företag. Här dominerar influenser marknadsföring som har stor genomslagskraft om du bara vågar hoppa på tåget. Användarna på Instagram är något yngre än Facebooks användare och består av fler kvinnor än män. Värdefullt innehåll så som tips/hacks/tutorials osv. kan enkelt sparas ner och med Instagram shopping kan du med fördel skicka dina besökare vidare till din webbshop men ett klick. 

PUBLICERA PÅ LinkedIn

Perfekta stället för B2B att skapa leads, dela information och diskutera med andra professionella användare. LinkedIn skiljer sig rätt avsevärt från övriga sociala plattformar, det är ett professionellt nätverk som är mer inriktat mot företag och den som letar nya karriärmöjligheter. På LinkedIn har ofta din röst som privatperson större påverkan än om du talar genom ditt företag. På LinkedIn handlar det om att skapa förtroende och sälja in ”dig”. Användarna på LinkedIn är mellan 30-60 år och består är fler män än kvinnor. 

Så, vad bör vi publicera vart och varför?

  • Tänk utifrån kundens eller målgruppens perspektiv: vilken motivation har de att faktiskt följa, gilla eller klicka? Är innehållet relevant och hur passar det in i din målgrupps liv?
  • Fokuserar du för mycket på sälj? Vi är reklamtrötta och vi tenderar att skrolla bort inlägg som vi upplever som annonser på nolltid. En bra tumregel är 80 % värde och 20 % sälj. 
  • Vi människor gillar att prata med människor – så våga vara närvarande och ha en personlig ton även på företagskontot
  • Visuellt är viktigt – använd bilder, video och grafik för att fånga in följarnas uppmärksamhet
  • Anpassa efter er målgrupp – vem är det du pratar med och varför? Utgå alltid från företagets målgrupp, syften och mål.