Frendberg Akademi

16 veckors finbesök av en digital content designer – Varmt välkommen johanna!

Digital Content Designer Johanna på Frendberg Agency.

När Emelie anställdes efter sin LIA-period blev det snart aktuellt att ta emot en ny, engagerad, motiverad och inspirerad student. Inom kort ramlade det in en förfrågan från en Digital Content Designer vid namn Johanna som matchade allt vi önskade. 

I mitten av januari påbörjade Johanna sin sista LIA-period hos oss på Frendberg AGENCY. Johanna pluggar till Digital Content Designer på Medieinstitutet i Göteborg och tar sin examen till sommaren. Att Johanna ska hänga med oss i hela 16 veckor känns fantastiskt! Det kändes redan från dag ett att hon passade in hos oss med sitt lugna och nyfikna sätt.

Det var på ett märkbart sätt som Johanna kompletterade vårt team. Genom sin närvaro spred hon det lugn som vi behöver. Johanna hade, redan innan hon satte sig i skolbänken igen, hunnit skaffa sig en hel del erfarenhet. Fotografering, redigering och webb är kunskaper hon besitter. Alla gynnar de verkligen henne i sitt framtida arbete och passar dessutom perfekt in hos oss. 

LIA-period hos oss på Frendberg Agency

Vi ser det som en stor och ansvarsfull uppgift att ta emot LIA-studenter. Att det måste kännas rätt för alla, det är vi rörande överens om. För att en student ska passa in i teamet behöver hen ha samma passion och glöd för jobbet som vi har. Det bästa med en LIA-period är att det är ett ömsesidigt samarbete. Den studerande får lära sig saker av oss samtidigt som vi får lära oss av studenten. Vi tror definitivt på att det är en win-win situation. Vi är villiga att snabbt ge studenten de uppgifter vi ser att hen klarar av. Att lära enligt ”learning by doing” tror vi starkt på. Samtidigt som vi ständigt finns där för vår student likt ett bollplank guidar vi åt den riktning som vi önskar.

En värdefull erfarenhet hos LIA- studenter är att våga ifrågasätta och säga vad de tycker. Vi vill att studenter vågar tro på sig själva och sina idéer. Samtidigt önskar vi att de är mottagliga för erfarenhet och kompetens som vår byrå besitter. Vårt mål är att LIA-studenter ska känna att praktiken har hjälpt dem att utvecklas i sin framtida yrkesroll. Det är roligt att låta studenter testa på vardagen och hur den ska se ut hos oss på byrån.

Vi är otroligt stolta och glada över att Johanna valde att ha sin sista LIA-period hos just oss på Frendberg Agency. Hoppas, hoppas verkligen att hon kommer att trivas lika bra med oss som vi gör med henne. Johanna har verkligen kastats in i vår vardag med korta deadlines, nya spännande kundmöten och oändligt med vabb. Hon har under sina först veckor fått sätta sig in i konstruktionsbranschen, varit delaktig i ett stort varumärkesarbete och fått skapa content till kunder i vitt skilda branscher. Varmt välkommen till oss Johanna, det är så roligt att du är här! 

I augusti var vi två, i september blev vi tre och nu är vi fyra! Hur det känns? Galet. Otroligt. Spännande. Och framför allt roligt!