Frendberg Akademi

Hur funkar LinkedIn för företag?

Jessica & Sofia skålar med kaffemuggar

Företagsprofil på LinkedIn – ditt företags professionellA nätverksplats med fokus på arbetslivet och nätverkande. 14% av tjänstemännen som använder LinkedIn använder det varje dag. Men hur använder man LinkedIn som företag på bästa sätt? 

Mjuka värden på LINKEDIN

LinkedIn har alltid beskrivits som det professionella nätverkets kanal. Men något har skett de senaste åren. Det privata och yrkesverksamma livet svetsas samman mer och mer och det börjar smyga sig in allt mer mjuka värden på plattformen. Medlemmar delar med sig av livet och dess delikatesser med fokus på karriär, såklart men många visar sig numera också sårbara och delar mer personliga berättelser med sitt nätverk. Meningarna är tudelade om vilka typer av inlägg som inom detta community bör publiceras och vilka som är mindre lämpade för plattformen. 

FÖRETAGSPROFIL PÅ LINKEDIN

Företagssidor har inte samma räckvidd som individuella profiler. För att få spridning på företagsinlägg är det viktigt att första sidan är 100% komplett med bilder och kontaktuppgifter. Desto mer tid företaget är aktivt på LinkedIn, desto bättre spridning genereras. Mindre än ett inlägg i månaden ger minimal spridning. Till skillnad mot Instagram och Facebook ses en delning på LinkedIn mest som kopierat material som redan visats i flödet. Kommentarer värderas väsentligt högre av algoritmerna än om följare gillar ett inlägg. Långa kommentarer som kräver mer tid och energi att skriva prioriteras högre än korta.

Nyckeln till många visningar och spridning av inlägg på LinkedIn ligger i att väcka debatt som engagerar många. De upp till 500 personerna du interagerar mest med får se ditt inlägg först. Presterar inlägget bra visas inlägget för fler av dina branschkollegor. Det är inte ovanligt att ett inlägg får mer än 10 000 visningar organiskt på LinkedIn och presterar ditt inlägg riktigt bra i ”branschen” kan inlägget sprida sig ytterligare. 

FÖRETAGSPROFIL VIKTIG FÖR ANSTÄLLDA

Ett företags profil på LinkedIn är viktig för anställda att kunna hänvisa till för att etablera sig som professionella. Den är också viktig ur den aspekten då företag upplevs mer trovärdiga genom att finnas tillgängliga när en potentiell kund gör en sökning. Det största engagemanget för företag skapas dock genom att de anställda arbetar aktivt med sitt personliga LinkedIn-konto och vinklar inlägg från företag som de är kopplade till. 

SKAPA ENGAGEMANG

Även om det känns trögt att nå ut och engagera sina följare så vill personer se 10 innehåll innan de tar kontakt med ett företag, enligt LinkedIn. Det är därför viktigt att publicera innehåll kontinuerligt, vecka efter vecka. Enligt LinkedIn engagerar sig 60% i innehåll som är relevant så utgå från din målgrupp och vad dem anser vara relevant. Innehåll där vi känner igen oss är alltid relevanta. Inlägg som många kan relatera till skapar större engagemang när känslor väcker vår uppmärksamhet. 

Våga vara synlig, våga ta plats! Heja alla företag och anställda! Vi ses på LinkedIn – det professionella nätverkets kanal.