Frendberg Akademi

Trendspaning 2023

Häng med oss på trendspaning och då vi grottar ner oss i vad vi tror kommer att bli ”The Big Thing” 2023. Sociala medier är en självklar del av vårt dagliga liv och rutiner. Oavsett om du som privatperson använder sociala medier till att vara just det, social, eller om du som företag vill synas och marknadsföra ditt varumärke är det alltid lika spännande att fundera kring hur sociala medier kommer att utvecklas under kommande år.

Trendspaning av autentiskt innehåll

Att vara transparent och inbjudande i sitt contentskapande har länge varit viktigt men 2023 kommer ta det autentiska innehållet till en ny nivå. Vi som använder sociala medier förväntar oss att se innehåll som går att relatera till, där vi känner igen oss, oavsett om det är en arbetsplats, varumärke eller kroppsideal. Den perfekta bilden är passé. Men hey, låt inte det äkta äventyra kvalité! 

Go live or go home!

Livehändelser på sociala medier är ett konkret exempel på ett format som har förstärkts av pandemin, och ett format som kommer att fortsätta växa. Du känner säkert igen fenomenen liveshopping, liveevent och så vidare, men vi tror att vi under 2023 kommer se fler varumärken som börjar experimentera med att sända live på sociala medier oavsett om det är vid fikabordet, utbildningar eller bara en snabb inblick bakom kulisserna. Livehändelser går, som ni förstår, också hand-i-hand med att skapa mer autentiskt innehåll. Vill du ha tips inför att sända live? Då kan du läsa vår artikel här!

Videoformat är ett måste enligt vår trendspaning

Att sända live är ett sätt att använda sig av videoformat i sociala medier men vi kan förstå att det känns läskigt och för många obekvämt. Vill du inte satsa på livehändelser ska du istället lägga kraften på video. En kanal som tagit video till en ny nivå är Tiktok, även om just Tiktok riktar sig till en yngre generation är deras framgång något att ta vara på – video handlar inte om att göra reklam, det handlar om underhållning. Så återigen, våga vara autentisk, bjussa på dig/er och bjud in följare till er vardag. 

Interagera mera

Har du arbetat med sociala medier har du hört talas om vikten av engagemang, 2023 kommer däremot algoritmerna vilja ha mer interaktion. Tvåvägskommunikation på alla sätt som går är, vad vi tror, framgångsreceptet för ett starkt varumärke på sociala medier kommande år. Spendera mer tid med dina kunder – svara på frågor med ytterligare en fråga, använd de svarsfunktioner som finns oavsett om är det är en kommentar eller en emoji-reaktion på en händelse eller reel. Interagera mera helt enkelt!

Om 2023 bli året där vi blev mer autentiska och äkta, det återstår att se, men fokusera på att behålla din publik snarare än att konvertera dom!