Frendberg Akademi

Ett varumärkes visuella identitet kan göra underverk för kommunikationen!

Frendberg Agency Visuell identitet

Vadå grafisk profil, vi har ju en logotype. Räcker inte det? Med en grafisk profil blir det enklare att skapa innehåll och ta fram material. En tydlig visuell identitet kan göra underverk för kommunikationen!

En logotype är oftast utgångspunkten i en visuell identitet. Den är skulle vi vilja säga, något av det viktigaste när man som företag ska särskilja sig gentemot konkurrenter och skapa igenkänning. En logotype ska representera ditt företags verksamhet, skapa förtroende och tilllit. Den ligger helt enkelt till grund för ditt företags kommunikation.

Visuell identitet

Den grafiska profilen är ofta en vidareutveckling på logotypen. Med en genomtänkt grafisk profil kan du börja bygga ett igenkänningsbart varumärke på riktigt. En grafisk profil och visuell identitet består av, förutom logotype, även typsnitt, färger, bildmanér och ikoner. En ikon består vanligtvis av en del av logotypen och är ett komplement som kan användas i sammanhang där hela logotypen kommer till sin rätt. Vi använder vår ikon för Frendberg Agency, ett “F” som profilbild på instagram och facebook. Vår logotype och ikon har vi tagit fram i en positiv och en negativ variant, en ljus och en mörk. Vi har då möjligheten att kunna använda ikon och logotype på både mörka som ljusa underlag och blir inte begränsade. 

Varför är det så viktigt med en grafisk profil? Igenkänning, vi kan inte nog understryka vikten av att skapa sig ett unikt visuellt uttryck idag, i det digitala bruset. Ditt varumärkes visuella identitet förmedlar det första intrycket – det vet vi alla hur viktigt det kan vara. Framförallt underlättar det med en grafisk profil när olika budskap ska kommuniceras ut.

Färg kan göra underverk!

Färg kan göra underverk och företag kan uppfattas som mer seriöst och modernt med en genomtänkt visuell identitet. Har du ett företag som erbjuder tre olika tjänster kan du låta varje tjänst få representera en kulör. På så sätt särskiljer du snabbt vad dina inlägg eller olika kategorier på hemsidan handlar om. Läsarens öga lär sig att registrera och associera kulör med innehåll. Det skapar effektiv kommunikation och igenkänning hos din målgrupp. Du uppfattas som tydlig och proffesionell. 

Vi uppdaterar grafiska profiler

Vi hjälper olika företag varje månad att uppdatera den grafiska kommunikationen för att bli mer slagkraftiga digitalt. Många är de som har en logotype och en kulör som de frekvent brukar använda ihop med svart och vitt. Ofta är den grafiska profilen förlegad och inte uppdaterad på väldigt länge. De grafiska profilerna i dessa fall brukar vara både begränsade och faktiskt så enkla att de blir svåra att använda. 

Det vi gör i ett sånt här läge är att vi kompletterar med två till tre färger. De färgerna kan gå både ton i ton med den huvudsakliga kulören för varumärket. Ibland tonar vi ner den och låter den ta mindre plats eller så plockar vi in fler färger som harmonierar tillsammans med den första. Resultatet blir ett lättmanövrerat landskap av möjligheter där kulörer, typsnitt och bildspråk styrker och framhäver ett varumärkes kommunikation på ett riktigt bra sätt!

Känner du igen dig eller behöver vår expertishjälp med att uppdatera din nuvarande grafisk profil? Skicka oss ett mail! Vi förvandlar din begränsade grafiska profil till en användbar visuell identitet som skapar stor igenkänning! Kika in MEXL – ett grymt varumärke som vi fick äran att ta fram en grafisk profil för.