Frendberg Akademi

Lyckas med varumärkets röda tråd – 3 värdefulla tips!

Vi på Frendberg Agency vet hur du skapar en tydlig röd tråd för ditt varumärke.

En tydlig röd tråd är ett begrepp som ofta dyker upp i ämnen som berör  varumärkesarbete. I detta blogginlägg tipsar vi om hur ett företags tonalitet, innehållsmarknadsföring och grafiska profil kan bidra till en tydlig röd tråd som styrker ett varumärke.

I en text eller en presentation syftar den röda tråden på en sammanhängande berättelse. Precis som den röda tråden binder ihop en berättelse så kan den skapa igenkänning för ett företag och styrka ett varumärke.

TONALITET

Är ni personliga eller mer formella i hur ni uttrycker er? Brukar ni använda er av emojis i er kommunikation eller känns det strängt förbjudet? Eller har ni en skämtsam, vänlig eller en renodlad sälj-approach i er ton? Ta fram några värdeord för ert varumärke som beskriver vilka ni är, vad ni står för och hur ni vill uppfattas. Värdeorden kan vara vägledande i hur ert varumärkes tonalitet ska ta form. De brukar fungera likt ett varumärkes personliga egenskaper.

Vi på Frendberg Agency trivs bäst utanför din comfort zone! Hos oss osar det mod, kreativitet, professionalism och jävlar anamma. Vi använder en del engelska uttryck och är ödmjukt kaxiga i vår jargong, vi älskar det vi gör och förmedlar att vi kan vår sak. Hur förmedlar ert varumärke sin personlighet?

CONTENT MARKETING

Content Marketing handlar om att lyfta fördelarna med de problem er produkt eller tjänst löser för er kund snarare än att berätta om produkten och tjänsten i sig. Om behoven ert företag tillgodoser är tydliga, blir det enkelt att skapa innehåll som styrker varumärket. Innehåll med ett och samma fokus bidrar till en tydlig röd tråd för varumärket. 

Att jobba med oss på Frendberg AGENCY ska kännas jaha, oj, wow, puh och haha. Vi vet att sociala medier tar tid och kan kännas som en jobbig puck. Om du saknar kunskap, kreativitet, tid eller lust – så kliver vi på Frendberg AGENCY in och tar kommandot. Vi boostar ert varumärke så att ni får tid till att göra det som ni gör bäst. 

GRAFISK PROFIL

Ett företags visuella uttryck har stor betydelse för att kunna särskilja sig gentemot konkurrenter och andra varumärken. De flesta företag har en grafisk profil att utgå ifrån idag. Den kan vara enkel och bestå av ett typsnitt och två kulörer i en logotyp. Eller vara mer avancerad och bestå av ett 100-sidigt dokument med kulörval, ikoner, logotyper, formspråk och typsnitt med riktlinjer. En grafisk profil som tillämpas konstant bidrar till en stark varumärkeskännedom. Och en snabb igenkänningsfaktor.

Vi älskar att arbeta med färger i kundprojekt. Annat är det att arbeta med byråns grafiska profil som består av en neutral färgskala i svart, vitt, grått och beige. Frendberg Agency färgskala återkommer i inredningen på vårt kontor, i våra foton på digitala kanaler och till och med i våra personliga klädgarderober. Vårt tak är svart, våra skrivbord vita, vår soffa grå och väggarna är beiga. Vi har en favoritmiljö där vi fotograferar för vårt eget varumärke. Den består av betongblock som ofta får agera bakgrund. Själva bär vi naturligt gärna svarta kavajer, vita skjortor och stickade koftor i beige. Om Frendberg Agency hemsida och sociala medier genomsyras av den grafiska profilen? Of course!

En tydlig röd tråd styrker varumärket.

Den röda tråden (eller den svarta som i vårt fall) ska genomsyra hela varumärket från intern till extern kommunikation, IRL och digitalt, muntligt och skriftligt. Låter det svårt?

Vi kan boosta och skapa en tydlig röd tråd som styrker ert varumärke! Hör av er så tar vi en kaffe!